Mijn schilderskistje

Datum : 22-10-2019

Buiten werken in de natuur met olieverf... dat was mijn behoefte. Acrylverf of aquarel is gebruikelijk omdat je alleen met water werkt en het werk in de zon /wind droogt en je het dan zonder beschadigingen mee naar huis kunt nemen. 

Maar de kleuren drogen vaak toch een beetje anders dan ik had gezien en daarom werk ik toch het liefst met olieverf. Dat is het enige medium waarmee je exact de kleur kunt schilderen die je ervaart en die dan ook zo opdroogt.

Eerst dacht ik simpelweg met een plank met wat gaatjes, elastieken en daaraan bevestigd een potje met medium, de natuur in te trekken. Thuis ging ik even oefenen. De plank zwengelde rond mijn middel waardoor het medium, de kwasten en de verf op de grond en op mijn kleding terecht kwamen. Nee dacht ik, dat moet toch anders kunnen. Het zou ook zo handig zijn als ik die brede plank dubbel zou kunnen vouwen en als een soort handtasje mee kon nemen op de fiets. 

Okee, dan zou een kistje nóg makkelijker zijn. En iets om de gemaakte afbeeldingen nat maar onbeschadigd thuis te krijgen... 

Naar de verschillende winkels om iets geschikts te zoeken... Helaas. Dan maar zelf wat gaan maken. In ieder geval met een uitsparing om mijn middel om dat gezwengel tegen te gaan!

Na de nodige aanpassingen en verbeteringen, ben ik nu zó blij en gelukkig met mijn superhandige en compacte alles-bij-de-hand-kistje... en de resultaten ... oordeel zelf maar :-) zie hierTerug naar het overzicht

Neem contact op

Naam:
E-mailadres:
Telefoonnummer:
Bericht:
 

Mijn locatie